4 motive pentru care nu o să votez cu tine, domnule Iohannis

ieri am primit acest mail de încurajare ca să îl votez pe Iohannis:

Am nevoie de tine!

Acum 14 ani, am candidat pentru prima oară la Primăria Sibiului, cu încredere în oameni și în lucrul bine făcut. Deși niciun sondaj nu indica asta, am fost ales primar al Sibiului, am demonstrat că democrația este mai puternică decât inerția, că schimbarea este posibilă.

Astăzi pornesc din nou pe drumul campaniei electorale cu credință. Este aceeași credință în România, în instituțiile democrației, în puterea românilor de a alege și de a schimba. Suntem deja prea mulți care credem în România lucrului bine făcut pentru ca acest drum să aibă altă destinație decât victoria.

Am însă nevoie de ajutorul tău pentru a ne putea face vocea auzită de către toți românii!

Intră pe  site-ul meu, alege tema de dezbatere și de interes național care te preocupă cel mai tare și discut-o cu prietenii și colegii tăi în rețelele de socializare sau față în față. Câștigăm aceste alegeri pas cu pas, om cu om, cuvânt cu cuvânt!

Am încredere în tine!

 

Klaus Iohannis
www.iohannispresedinte.ro
https://www.facebook.com/klausiohannis

Mda, bine, uite, eu nu am. Poţi avea tu câtă încredere în mine vrei, eu nu o să te votez. Dar o să îţi fac pe plac şi o să vorbesc despre tine.

1. Pentru că nu îmi placi

Nu te supăra domnule Iohannis, dar eşti cam pămpălău. De fiecare dată când apari la televizor mi se pare că eşti moale, fără vlagă şi gata să înghită orice. Dacă asta este imaginea preşedintelui atunci eu prefer să emigrez în Norvegia.

2. Pentru că primăria nu e preşedinţie

Nu îţi contest rezultatele de la Sibiu. Întâmplător, în 2007, am fost acolo şi am fost sincer impresionat. Un oraş curat, clădirile restaurate astfel încât să nu strice aspectul general de oraş medieval, organizare impecabilă a evenimentelor, ce mai, o încântare.

Dar România nu este ca Sibiul. De fapt, lucrurile stau cu totul diferit în restul ţării. Poate că ai reuşit acolo să faci multe pentru că :

  • oamenii sunt diferiţi.
  • mentalităţile sunt altele
  • este o comunitate relativ restrânsă
  • aveai sprijinul minorităţii locale

În timp ce în restul tării, băieţii deştepţi o să te mănânce cu fulgi cu tot, oricât de neamţ eşti tu şi oricât de mult o să vrei tu să faci lucrurile cum trebuie. O să dansezi ca ei sau o să dispari.

Ca preşedinte nu este suficient să fii gospodar. Îţi mai trebuie nişte calităţi pe care tu nu prea le ai. După părerea mea.

3. Pentru că eşti neamţ!

Şi pentru că o să vrei să ne pui la muncă probabil, să ne aliniem grădinile cu rigla, să ne execuţi în lagărul de la Mogoşoaia şi să purtăm toţi culori sobre.

Aş fi trecut asta cu vederea dacă nu îmi băgai pe gât partea aia cu „credem în România lucrului bine făcut „. Hei na acum, să nu îmi spui te rog că nu ai vrut să subliniezi prin asta că eşti neamţ, te rog. Ştim cu toţii că asta face parte din prejudecăţile pe care le avem faţă de germani.

Nu serios, de ce toţi aveţi impresia că dacă este de origine germană o să fie mai bun decât restul? A cam trăit pe aici, a fost crescut tot în spiritul românesc, şi el a ascultat manele şi a mâncat mici şi a băut bere(Timişoreana).

Dacă nu, să zicem că a crescut în bula lui de germănisme, cum credeţi că o să se înţeleagă cu restul de oameni cu care trebuie să lucreze? Dacă nu este pe aceeaşi undă, el zice „hăi” când toţi zic „cea” se ajunge la un dezastru.

notă: primul care deschide gura despre Carol I primeşte o palmă virtuală după ochi. Asta pentru că el era rege, o chestie total diferită.

4. Pentru că nu îmi place emailul tău

Da, sunt omul la care dacă vii cu strategii de comunicare dintr-astea – îmi vorbeşti la imperativ, încerci să îmi laşi impresia că vorbeşti direct cu mine, foloseşti persoana I plural ca şi când deja am face parte din aceeaşi tabără, mă enervez şi fac pe dos. Lasă-mă pe mine să decid, OK?

În plus eu aş numi chestia asta spam şi este o infracţiune.

Articole recomandate de autor

Aşa că domnule Iohannis, îmi pare rău, dar nu, nu vreau să colaborăm pentru a ne face vocea auzită, pentru că am suna disonant. Cântăm, strigăm, pe voci diferite şi am semăna prea tare cu AnimalX. Nu mai cred în puterea de alege şi nu mai am încredere în instituţiile democraţiei. Tu şi cu mine avem repere total diferite şi însăşi faptul de a mă băga în oală cu alte câteva zeci de mii îmi dă de înţeles cât de multă ceapă degerată dai pe individul eu.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.