Daniel Cioabă vrea programe speciale pentru etnie

Autointitulatul rege al romilor, Daniel Cioabă, a declarat, marţi, că romii „nu mai vor să-şi dea votul pentru un litru de ulei” şi aşteaptă oferta celor 14 candidaţi la Preşedinţie, urmând să aleagă candidatul care are programe speciale pentru etnie.

Sursa
Daniel Cioabă (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Programe speciale pentru etnie avem deja. Există locuri rezervate pentru romi în facultăţi şi licee şi cu toate astea nu prea se înghesuie nimeni să le ocupe.

Îmi aduc aminte de o ceartă cu o profesoara din facultate care spunea că nu este suficient, că România nu depune suficiente eforturi pentru aceste comunităţi. Nu cred că este adevărat, este pur şi simplu o lipsă de voinţă a lor. Sunt conştient că o duc greu şi sunt conştient că trăiesc un stil de viaţă diferit, dar nu sunt singurii. Am avut colegi care o duceau la fel de prost din punct de vedere material şi totuşi se chinuiau, veneau zi de zi, învăţau şi îşi câştigau locul în rândul categoriei de mijloc, prin efort şi voinţă.

Că eşti defavorizat nu este o scuză să nu faci nimic, ar trebui să accepţi orice mână care ţi se întinde şi să profiţi de ocazie, nu să ţipi că nu este suficient înainte chiar de a încerca.

Impresia mea este că acest rege aleargă tot după „pomană” deghizată în spatele unor cuvinte mari.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.