De unde „Salam” din „Florin Salam”

Un foarte bun prieten m-a provocat pe Facebook, într-un comentariu la articolul 5 întrebări cu răspunsuri nu chiar-atât-de-evidente:

Dar numele lui Salam Florin, totusi, de unde vine? De la „salam” – pace, in araba, sau de la „salam” – binecunoscutul aliment? Iata o intrebare care ma framanta de ceva vreme si tot nu am aflat raspunsul…

Conform Wikipedia, în 2002, Florin Stoian îşi schimbă numele de scena din „Fermecătoru” (En: „The Glamorous”) în „Salam”, pace în Arabă.

Articolul ăsta de pe Wikipedia m-a făcut să râd cu lacrimi. Am extras câteva citate halucinante, parţile care sfidează cumva firescul, ceva între suprarealism şi o ştire de pe TNR:

His first hit single was „Ce gagică șmecherită” (English: „Such a Picky Chick„). He played an important part when the smash hitOf, viața mea” (English: „Oh, My Life„) was released in 2000, sung by Adrian Minune and Costi Ioniță.

„Such a Picky Chick” şi „Smash hit” nu cred, halucinez. Să-mi tragă cineva un milion de palme.

Florin Stoian is the vice-president of Asociaţia Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Romi din România (English: The Association of Romani Artists, Musicians and Lăutari from Romania).

Asta e o palmă peste obraz tuturor celor care susţin că Salam nu e om de cultură. E „Vice-president” băi înculţilor! La o asociaţie de cultură! El nu a ajuns ca toţi fraierii în dubă, el e un cult smecher, cu clasă, valoare, bani femei şi duşmani să ştiţi bă, nu că ăia de la Academia Română care moare de foame.

In December 2005, he was announced the best manele performer of the year.

Un motiv întemeiat să fie Vice-President, ca să nu zică duşmanii că nu a ajuns acolo pe merit. Ah, da, şi cu ajutorul lui Dumnezeu, bineînţeles.

According to the daily paper Libertatea, politician Mădălin Voicu and footballer Marius Niculae count among his fans.

Paper da, hai bine, chiar şi daily este adevărat, dar ar fi putut să apară undeva între şi un Toylet ca să fim corecţi până la capăt.

Fani mei, se ştieeeee! Florinel e şmekerieeee!

Care alt artist din lume are pe pagina lui de Wikipedia enumeraţi doi fani ai lui? Doamne, nu îmi vine să cred. Ăsta e un fel de a te da mare „ia uite boss cine mă ascultă pe mine”, sau pur şi simplu cei care au făcut articolul nu ştiau ce să mai bage să fie acolo multe cuvinte?

In September 2007, he married Ştefania Victoria, his first wife according to the Romani law;

După legea ţigănească pentru cine nu înţelege. Cui dracului îi trebuie un primar şi acte hoficiale când regele, împăratul, şefu şi tot neamu ştie că noi doi suntem luaţi.

În plus, mai elucidăm un mister: pe soţia lui Florin Salam, dacă ar fi cântat, chiar ar fi chemat-o Salam Victoria!

Nu înţeleg ce este „first wife„. A luat Salam din cultura orientală şi poligamia pe lângă nume?

Şi, pentru un final la fel de „‘the fuck?”, secţiunea „External links conţine:

  • Florin Salam at starmania.ro
  • Florin Salam Bio
  • Salam Fermecatorul at libertatea.ro
  • Salam In momente Grozave

Jos pălăria boss (expresia nu localul, să fim clari), m-ai lăsat fără cuvinte. Ce mai, un mare om, un doctor, un cult şi idol al unei întregi generaţii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.