Dragă mea, nu ai cerut, nu ai meritat acest iad!

Eleva violată din Vaslui a trecut printr-un adevărat iad. Cum dracului poţi să spui că „a cerut-o” sau „a meritat-o”? Trebuie să fii un imbecil.

Citeşte şi: 11 Mituri despre viol. Nimic mai fals.

„a meritat” sau „a cerut să fie violată”.

Am auzit asta de mai multe ori, şi nu numai legat de cazul recent din Vaslui. Am auzit-o din gura oamenilor normali ca reacţie la un viol. Am auzit-o chiar din gura femeilor, care o spuneau cu cea mai mare ură. Este trist. Este o aberaţie. Este bolnav doar să crezi aşa ceva.

Hai să fim clari, nimeni nu cere să fie violat/ă. Nimeni nu cere să fie bătut. Nimeni nu cere să fie umilit. Nimeni nu cere să fie tâlhărit, escrocat sau ucis. Nimeni nu cere ca persoana lui să fie redusă la 0, voinţa lui să dispară şi să fie înlocuită cu forţa de către dorinţa altuia care, nici măcar, nu îi vrea binele. Nimeni nu cere aşa ceva, nimeni nu merită aşa ceva.

Fiecare are dreptul să se îmbrace şi să spună sau să se comporte cum vrea.

E beată într-un club şi este aproape dezbracată? Are dreptul să spună nu.
Ţi-a făcut ochi dulci? Are dreptul să spună nu.
Merge în curul gol pe stradă? Are dreptul să spună nu.
E frumoasă? Are dreptul să spună nu!
Este tânără, mai slabă sau insuficient de experimentată că să îţi reziste? Gândeşte-te de două ori, chiar dacă spune da!

Tu nu ai absolut nici un drept să faci aşa ceva, „a cerut-o”, sau „a meritat-o”, sunt doar nişte scuze ipocrite, nişte invenţii artificiale.

Nu îţi aparţine bă, nu ai nici un nenorocit de drept asupra unui alt om. Niciunul, niciodată în nici o circumstanţă! Bagă la cap bine, bine, bine de tot.

Ce s-a întâmplat cu biata fată nu are nimic de a face cu ce îşi dorea ea. Nu are nimic de a face cu cine este ea. Nu are nimic de a face cu ce a făcut sau nu ea. Ce s-a întâmplat cu biata fată este o poveste de groază desprinsă din minţile bolnave a şapte indivizi care au abuzat într-un mod cât se poate de subuman de o fiinţă umană care, la dracu, nu a cerut şi nu a meritat nici o secundă din acest viol.

Nu te cunosc draga mea, dar îmi pare sincer rău pentru ce ţi s-a întâmplat. Nu ai meritat asta, nu e vina ta. Nu există cuvinte cu care să şterg ce s-a întâmplat, pot doar să îţi strâng mâna şi să îţi transmit că eu nu te judec şi nimeni nu ar trebui să o facă vreodată. Ce eşti tu cu adevărat este încă acolo, eşti încă un om frumos care are dreptul să îşi trăiască viaţa aşa cum şi-o doreşte. Nu lăsa nişte animale să îţi răpească umanitatea şi lucrurile care te fac pe tine să fii tu, da?

Capul sus, sunt încă vise de îndeplinit, aspiraţii de atins, lucruri de făcut. Capul sus pentru că viaţa aşteaptă să fie trăită aşa cum ţi-ai dorit din todeauna să o trăieşti. Capul sus pentru că oamenii care contează nu şi-au schimbat niciodată opinia faţă de tine, ci doar vor fi impresionati de curajul şi tăria ta de a trece mai departe odată cu timpul. Capul sus pentru că noi suntem alături de tine.

Sper că până la urmă justiţia o să îşi facă treabă. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, artificiile astea tehnice prin care cei şapte au fost lăsaţi în libertate nu mă interesează, justificările voastre sunt nule.

Voi cei care aţi înfierat un om pentru că a trecut printr-un iad pe care nu îl merita sunteţi nişte imbecili. Nu vă urez să treceţi prin acelaşi lucru, pentru că un rău nu se cumpără cu alt rău niciodată. Sunt doar dezgustat pentru că vă bucuraţi de răul altora şi nu sunteţi capabili de un gram de empatie

Citeşte şi: Şi totuşi viaţa este frumoasă: 10 motive pentru care să nu te sinucizi

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.