3 greşeli care îţi afectează credibilitatea online. Tu faci vreuna dintre ele?
Mulţi dintre cei care îşi pornesc un blog o fac pentru a câştiga bani, sau popularitate. Puţini reuşesc. Ce au în plus bloggeri de succes? Ceva de spus, un public fidel şi trafic mare. Dar toate astea nu ar fi posibile fără credibilitate.
Credibilitatea îi face pe oameni să cumpere produsele recomandate de tine, să te asculte când le dai un sfat sau să îţi urmeze recomandările. Dacă nu eşti credibil nu eşti luat în seamă. Voi discuta aici despre trei greşeli care pot conduce la discreditarea ta şi cum poţi evita acest lucru.
1. Alegerea nepotrivită a numelui
Vrei să fii serios şi credibil în ceea ce faci? Numele ca „Gigi Boierul”, „Marcel Şmen”, „Blade în the Night” sau „Fane Boss” nu o să te ajute. Construieşte-ţi profilele în jurul numelui tău adevărat sau un pseudonim mai puţin Fancy. Nu este prea cool, dar eşti mai credibil. Până la urmă care este scopul tău: să vinzi sau să sune şmecher?
2. Scrierea articolelor fără documentare
Pe lângă timpul pe care îl aloci scrierii de articole ar trebui să îţi rezervi şi timp pentru documentare. De fapt, cu asta ar trebui să începi înainte chiar de a scrie prima ciornă. Dacă nu eşti sigur de un subiect, documentează-te temeinic înainte. Dacă eşti sigur de un subiect, documentează-te ca să ai în vedere şi alte puncte de vedere. Dacă habar nu ai despre ce vorbeşti şi nu înţelegi întegral conţinutul articolului tău, mai bine nu scrie decât să te faci de râs.
Să luăm spre exemplu acest articol:
În cazul în care urmaşele Evei au picioarele calde creşte procentajul ajungerii la orgasm. Nu este doar un mit ci un fapt demostrat de cercetătorii de la the Universitatea Groningen din Danemarca care spun că procentul este cu până la 30% mai mare decât în cazul în care membrele inferioare sunt reci.
Foarte interesant, doar că Universitatea Groningen se află în Olanda. Cum aş putea să te cred că ştii despre ce naiba vorbeşti dacă habar nu ai cine sunt autorii cercetării? Afirmaţia se cam clatină şi sunt mai puţin dispus să accept informaţia ta din cauza unei simple greşeli.
3. Atenţie la ortografie
Un scris îngrijit, fără greşeli, denotă atenţie. Îmi transmite, mie, cititorului, că eşti un profesionist preocupat nu numai de mesaj în sine, dar şi de forma mesajului, atent la detalii şi dispus să îmi dai ce este mai bun. Aşa că sunt mult mai pregătit să te cred decât pe unul care trânteşte ceva la întâmplare de dragul de a fi.
PARIURI: Cele mai tari predicii şi bilete la pariuri pentru azi, 4 octombrie sunt în link-ul de mai jos.
Să îl cred eu pe omul ăsta? De câte ori nu am mai auzit tot felul de promisiuni dintr-astea scrise de tot felul de puşti care îmi promit marea cu sarea doar ca să mai prindă nişte vizualizări şi, într-o situaţie norocoasă, un bonus oarecare? Uită-te la el, nici să scrie nu e în stare şi vrea să îmi vândă.
Am ajuns să asociez mesajele incorect scrise cu scammeri, ţepari şi social engineering.
Haideţi să luăm ca exemplu acelaşi articol de mai devreme:
Orice bărbat ar trebui să ştie că o femeie adora să-şi incalzeaza picioarele între ale lui atunci când merge la culcare. Încălzirea picioarelor le face pe reprezentanţele sexului frumos să se simtă confortabil, aşa că dacă vrei s-o ai lângă tine în pat dezbrăcată, ai grijă să nu-i fie frig. Ceea ce nu ştiai însă este faptul că în cazul în care urmaşele Evei au picioarele calde creşte procentajul ajungerii la orgasm. Nu este doar un mit ci un fapt demostrat de cercetătorii de la the Universitatea Groningen din Danemarca care spun că procentul este cu până la 30% mai mare decât în cazul în care membrele inferioare sunt reci. Până la urmă poate nu-i aşa de rău s-o lăsaţi să poarte şosete!
Ce vă transmite vouă acest text? Mie îmi transmite grabă, lipsă de respect faţă de mine şi timpul meu, lipsa profesionalismului, ceea ce îmi scade din credibilitate apropo de informaţia furnizată. Mă face să cred că informaţia a fost pur şi simplu copiată şi modificată – eventual tradusă, din alte surse şi data viitoare când o să am chef să aflu ceva să mă duc în altă parte unde pot obţine ştiri la prima mână.
Voi ce părere aveţi? Ar mai fi şi alte greşeli pe care le-am trecut cu vederea?