Homo Piţiponcus, o nouă rasă care populează Terra

Ai putea spune că piţipoanca nu a apărut de ieri de azi. Admit. Sunt piţipoance de când lumea şi pământul, dar până acum, se năşteau fiinţe umane normale, homo sapiens. Am descoperit cu stupoare că mai nou s-a născut o nouă rasă, fete care se nasc direct piţipoance. Probabil că s-a schimbat ceva în ADN-ul lor.

La început a fost cuvântul, iar imediat după au început smiorcăielile şi fonfăitul a dezaprobare.
Geneza Piţipoancei, Cartea I, Versetul 1.

Iniţial au fost oameni, iar imediat după s-au transformat. Nevoia de adaptare, piaţa de consum promovată agresiv şi modelele prost alese au determinat schimbări majore în ADN-ul fiinţelor umane.
Homos Sociologus, „O istorie a anilor 2000, la 1000 de ani de la eveniment.”

Am o vecină. Nimic ieşit din comun. Vecina mea, este mamă. Iar o chestie extraordinară, dar banală. Faţa ei are trei sau patru anişori, că probabil alte sute de milioane de copii. Copilul vecinei mele a fost normal, sau cel puţin aşa am crezut eu. Într-o zi însă, mi-am dat seama că greşesc.

Am fost martor la următorul dialog, între mamă şi fica:

Mama: „Hai, grăbeşte-te că întârziem!”
Homo Piţiponcus: „Dar nu sunt gata!”
Mama: „Arăţi foarte bine, haide odată!”
Homo Piţiponcus: „Vreau rochiţa roz, asta e urâtă!”
Mama: „Las-o naibii de rochiţa, că nu ajungem la timp la grădi!”
Homo Piţiponcus: „Ahaa, dar eu nu vreau la grădi! Vreau să mergem la Mall!”

Ce, stai, ce? Ai patru ani copile! Ce naiba să faci tu la Mall? Dacă stau bine să mă gândesc, ce naiba să caute oricine la Mall? Adică, eu la vârsta ta alergam după pisici şi îmi rupeam pantalonii în genunchi aproape zilnic. Purtam haine noi doar la evenimente speciale, cum ar fi Paştele, Crăciunul şi zilele de naştere. Cât despre figuri ca „nu arăt bine în asta”, cred că au apărut după ce am împlinit 30 de ani! Adică, peste şase ani de acum încolo!

Una este să vezi o piţipoancă de 16, 18, 20 şi sau 30 şi, dar copii? În ce căcat de climat trebuie să creşti ca să îţi doreşti la 4 ani să te machiezi, fardezi şi să vrei la Mall în loc de grădiniţă? Şi, ce fel de părinţi sunt ăştia? Serios, nici nu prea ai timp să te dezmeticeşti cum merge lumea la vârsta aia, convenţii sociale ar trebui să vină mult mai târziu. Vă zic eu sigur, societatea modernă a dat naştere unei noi specii de oameni că altfel nu îmi explic. S-a întâmplat o modificare genetică, pe undeva pe acolo s-a strecurat fondul de ten prin piele şi a ajuns în sânge. Sau mă-sa a înghiţit prea mult Gloss.

Am citit acum ceva ani un caz cu o fetiţă de 12 ani care a cerut cadou de ziua ei implanturi mamare. Să faci ce cu ele? Să ţi le bagi în fund cel mai probabil. La 12 ani nimeni nu prea are ţâţe, aşa că poţi să stai liniştită. Nu de alta, dar s-ar putea ca, mai târziu, când îţi cresc alea ale tale, să cam dai pe afară. Sau, stai, mai cresc? Aici sunt în ceaţă.

A participat la Next Star România o fată din Marea Britanie. A cântat bine, chiar foarte bine, dar ce ne-a impresionat a fost simplitatea ei: avea o rochiţa simplă şi cam atât. Fetiţele noastre erau împopoţonate, fardate şi aranjate că păreau nişte prostituate în miniatură.

Dragi părinţi, nu vă daţi seama că daţi naştere unor monstruleţi? Se pierde tot farmecul copilăriei, antrenaţi roboţei şi piţipoance care mai târziu, din lipsă de ceva nou, probabil că vor trece la droguri şi prostituţie. De ce să le stricaţi frumuseţea naturală cu artificii făcute să acopere imperfecţiunile vârstei? De ce să îi târâţi prin Malluri şi centrul vechi când ar putea să fie fericiţi în curtea din spate cu alţi copii, imaginându-şi că băţul de porumb cu mătase la capăt este o păpuşă, iar piatră aia mare este masă unde se serveşte ciaiul?

Nu vă daţi seama că le faceţi un deserviciu? Lăsaţi copii să fie copii. Da-ţi-le timp să se joace cu puţa în nisip, cum spune George Carlin. Au nevoie să îşi dezvolte imaginaţia, să se bucure de inocenţă şi să descopere sexul, alcoolul, barurile şi viaţa de noapte treptat.

Sunt suficient de bombardaţi de mass-media, încercaţi voi să nu îi împingeţi şi mai tare de la spate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.