Încă un „nu” la Referendum. Scoţia rămane în Marea Britanie

Surprinzător pentru mine, dar după referendum Scoţia rămăne alipită Marii Britanii.

Am pariat împotriva unui prieten că, în urma referendumului, Scoţia o să devină independentă. Mă doare sufletul să recunosc, dar am pierdut. S-au dus pe apa sămbetii două sticle de vin.

Previziunile erau favorabile rezultatului de la referendum, dar am zis să joc şi eu odată impotriva tendinţelor.

O prezenţă la vot uriaşă, cifrele oficiale arată în jur de 80% din numărul total de alegători. Cam cum a fost şi cu romănii când trebuiau să-l dea jos pe Băsescu.

Dar cam pe aici se opresc asemănările. Spre deosebire de politicienii nostrii, Alex Salmond a demisionat din functia de sef al Guvernului Scotiei. Promisiuni pe care noi tot le auzim, dar nu se înfăptuiesc niciodată.

În plus, după părerea mea, diferenţa de 61359 de voturi(55% impotrivă) ar fi dat naştere unor lupte de stradă în Bucureşti şi miliarde de glasuri urlănd „ne-au furat”!

Nu ştiu dacă este bine sau rău pentru noi, poate asta mai înseamnă o palmă peste ochi dată pretenţiilor ungurilor, dar cert este că Lira Sterlină a făcut un ţup-ţup în sus, aducând nişte venituri draguţe celor care au pariat pe nu-ul la referendum.

Sunt curios ce efecte în plan politic european va avea pe viitor acest referendum al scoţienilor, va influenţa cu ceva lupta catalanilor pentru independenţă? Sau o să rămână un alt „şi ce s-ar fi întâmplat daca…”?

Oricum, mă simt cumva dezamăgit, ca şi când ar fi pierdut Steaua în faţa lui Dinamo.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.