10 motive pentru care să nu te sinucizi

De-alungul timpului am tot citit despre oameni care se sinucid pentru motive de-a dreptul imbecile. A fost decimarea de la bac, apoi tăierile de salarii; oameni care au un credit şi nu mai pot să-l plătească. Datorii făcute dincauza unui împrumut făcut ca să îşi platească accesul pe siteuri pentru adulţi şi multe altele. Înainte să spui pa-pa, eu îţi ofer 10 motive pentru care să nu o faci:

1. Pentru că este definitiv.

Ştiu că jocurile astea pe calculator ne bagă în cap că oricând mori poţi să te întorci de la ultima salvare sau check point, dar în realitate să ştii că nu prea este aşa. Adică, serios, sunt doar câţiva oameni în istorie care s-au întors din morţi, dar ăia chiar ştiau nişte coduri că aveau pile la Programatorul Suprem. Nu te baza pe drepturile tale de consumator, asigurarea de viaţa sau termeni contractuali că nu merge. Odată dus, dus eşti.

2. Pentru că s-ar putea să nu îţi placă

Rai, iad, purgatoriu sau un mare nimic. Orice ar fi, nimeni nu ne-a dat un feedback foarte exact despre cum este dincolo. Până nu ai un review de încredere, mai bine mai stai pe aici. Nu de alta, dar produsul odată vândut nu se poate returna. S-ar putea să fii dezamăgit şi să trebuiască să trăieşti o eternitate cu dezamăgirea că ţi-ai luat ţeapă în mare stil. Şi pe acolo ANPC-ul funcţionează mai rău ca la noi, de partea astălaltă!

3. Pentru că este inevitabil

Că vrei sau că nu vrei, marea călătorie tot te aşteaptă. Este una din certitudinile în viaţă. Poate chiar singura, dacă tot veni vorba. Mai devreme sau mai târziu, tot o să te îmbarci, aşa că, de ce să te grăbeşti? Trage cu dinţii de ce ai pe aici, că de dincolo slabe şanse să te întorci şi ce te faci dacă nu o să îţi placă? Gândeşte-te că e ca atunci când erai mic şi nu voiai să te duci la culcare şi apelai la tot felul de stratageme ca să mai stai treaz: un pahar cu apă, voiai la WC, ţi se făcea brusc foame, deşi de abia luasei cina. Mai stai amice, mai stai că timpul nu e niciodată pierdut.

4. Pentru că nu este un gest eroic şi de mare sacrificiu

Nu, este doar o prostie. Unul prea slab ca să treacă peste problemele vieţii, care în loc să-şi protejeze testicolele cu o mână şi ficatul cu cealaltă şi să se arunce la bătaie, s-a gândit să dea bir cu fugiţii cu palma în cur şi picioarele la spinare. Nimic eroic, doar laşitate şi ceva lipsă de imaginaţie.

5. Pentru că nu rezolvă nimic

Sau le rezolvă pe toate, dar doar pentru tine. De fapt, nici nu suntem siguri despre asta. S-ar putea să ajungi într-un iad al sinucigaşilor, pedepsiţi să îşi ispăşească pacatele trăind zilnic cu problema pentru care ş-a sinucis. „Ziua cârtiţei” pentru păcătoşi, cum sună asta? Oricum ai da-o, e un business prost care te scoate pe tine probabil în pierdere, iar cioara de pe gard s-ar putea să fie mai greu de prins decât credeai.

6. Pentru că nu este memorabil

Au mai făcut-o şi alţii, iar în afară de Romeo şi Julieta, nimeni nu a rămas în memoria colectivă. Şi, îmi pare rău să te dezamăgesc, dar Romeo şi Julieta erau nişte personaje fictive aşa că, într-un fel, ei sunt nemuritori. Până şi Kurt Cobain nu a întrat în istorie pentru că s-a sinucis, ci pentru că a murit la 28 de ani. În plus, nici nu o să ai un locuşor al tău într-un cimitir, o să fii un Neica Nimeni pe un câmp de varză unde doar iepurii o să îţi pllângă de dor.

7. Pentru că ai o familie

Sau nu, dar ai putea avea. Există oameni care ţin la tine, sau care ar putea să ţină la tine. Fratele tău cel mic, oricât de enervant este când îşi lasă jucăriile peste tot este o parte din tine şi te iubeşte şi tu o să-l dezamageşti. Şi iubita ta din viitor care ar fi putut să fie fericită cu tine ar putea să ajungă o alcoolică pentru că singura ei şansă în viaţă erai tu, unicul suflet pereche. Gândeşte-te că ai putea să fii mama, iar alţi copii practic mor înainte să se nască. Plus, ai avut şi tu o mamă, nu? Dacă nu vrei să vă întâlniţi undeva pe lumea cealaltă şi să îţi ţină o predică de o jumătate de eternitate, mai bine nu te sinucide.

8. Pentru că mai sunt lucruri pentru care să trăieşti

Chestia asta cu „am făcut tot ce mi-am dorit în viaţă, acum pot să mor liniştit” e o prostie. Mai sunt beri de băut, case de construit, avioane de pilotat şi recorduri la Fruit Ninja de doborât. Sunt sigur că dacă îţi scotoceşti puţin mintea, mai găseşti tu ceva de făcut. Trebuie doar să nu te plictişeşti şi o să fii chiar în regulă. Învaţă islandeză sau înscriete la un curs de tricotat prezervative pentru hippsteri. Doar foloşeşte-ţi puţin crieraşul sau caută pe Google.

9. Pentru că supărarea dispare

Oricât de mult ne enervează chestia asta, să ştii că toate trec. Chiar şi viaţa ta. Bum, bam, puf şi s-a dus. Şi supărările trec, să ştii. Îţi aduci aminte când ai facut-o pe supărata şi a doua zi el te-a sunat ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat? S-a dus, bum, bam puf. Sau când tu i-ai spus ei că nu are dreptate şi ea s-a supărat şi ţi-a zis că nu mai vorbeşte cu tine şi totuşi, după jumatate de oră, te-a sunat să te pună să îţi cer scuze? Asta pentru că emoţiile trec, glandele noastre nu sunt chiar atât de smechere, se plictisesc să tot producă supărare. Prin orice căcat ai trece, să ştii că o să treacă. Mai devreme s-au mai târziu. Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar da, chiar nu o să poţi să te victimizezi toată viaţa şi la un moment dat o să trebuiască să zâmbeşti. Bum, bam puf.

10. Pentru că o să ratezi reducerile şi ofertele speciale!

Şi consola aia şmecheră o să fie la jumătate de preţ! Şi, nici nu o să mai poţi să îţi cumperi două mii cinci sute nouăzeci şi şase de variante diferite de farduri albastre, de care nu ai nevoie, şi nici nu o să îţi mai iei un telefon roz, al cărui singur plus este că este roz, care o să coste un euro! Pa-paa harduri externe, monitoare aproape gratis, adio pijamale cu elefanţi şi ciocolată belgiană. Nu o să mai miroşi niciodată Demoiselle la sfert de preţ, nu o să te mai cari cu un bax de bere de 24 de doze pe care ai dat doar 30 de lei. Altul o să îţi ia rândul la coada pentru bormaşini, două la preţ de una, iar noul meniu de la McDonalds cu cartofi prăjiţi, băutură şi sos gratis o să fie doar o chestie pe care ai fi putut să o faci. Ei bine, dacă nici reducerile nu te conving, atunci nu eşti român!

Dacă nu te-am convins, nu-i nimic. Sunt sigur că poţi să găseşti şi tu încă 101 motive pentru care să nu te sinucizi! Şi dacă nu le găseşti, atunci mai încearcă! Perseverenţa este cheia succesului!

7 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.