Povestea trafic.ro: un suport tehnic de toata jena

Nu ştiu cum este pentru voi, dar pentru mine atunci când cumpăr un serviciu, pe lângă calitatea serviciului şi profesionalism cer şi un suport tehnic adecvat. Că dacă se strică ceva, să pot remedia problema cât mai rapid.

Mi-am înscris blog-ul în trafic.ro. Plătesc un abonament pentru chestia asta (ce fraier sunt, ştiu). Mă aşteptam ca atunci când am probleme, să fie cineva acolo care să mă îndrume. Pe dracu.

Prima dată a apărut o problemă când am migrat pe wordpress. Mă aşteptam să fie un plugin, nişte instrucţiuni clare pentru cum să îţi pui mizeria aia de script pe site, dar nu, nimic specific pentru bloguri. Ok, am zis să caut puţin, să sap, trebuie, nu se poate, doar WordPress este atât de popular s-or fi gândit şi ei să facă un ghid pas cu pas, pentru începători. Nimic!

Am început să mă învârt prin site-ul lor, căutând secţiunea de contact. Am găsit-o, spune cam aşa:

Bd. Pierde de Coubertin 3-5
Office Building, Et. 2
Sector 2, Bucureşti
Cod Poştal: 021901

Da mă, că exact de asta are nevoie un webmaster când se gândeşte la contact, să vină la voi la birou, cu serverul în braţe şi să scoată site-ul din el, să-l arunce pe masă şi să se uite cum îl reparaţi voi cu ciocănelul. Sunteţi un site de monitorizare web, pentru numele lui Lary Page!

Trec mai departe nervos şi şocat, şi găsesc o pagină „despre noi”. Istoric, bla bla, ce tari suntem noi în România, bla bla, ce tehnologie folosim, bla bla, date despre firmă, inclusiv numărul de înregistrare la Registrul Comerţului, frumos din partea voastră, dar complet inutil. Mă mai învârt pe site, nimic şi nimic. Nici un e-mail, nici un număr de telefon. Asta da transparenţă şi site util, pe onoarea mea.

Mă întorc la Google, caut „email contact trafic.ro” şi găsesc această pagină. Hip-hip, ura! Trimit emailul şi aştept.

Aştept…

Aştept…

A doua zi, încep să scotocesc eu prin tema mea, găsesc locuşorul în care pot să inserez codul trafic.ro, îl pun, salvez şi, iuppy! Totul funcţionează în parametri. (Oare de ce nu am făcut eu aşa de la început?)

După încă o zi, două de când trimisesem eu mail la suportul tehnic, îmi răspund şi ei cu:

Bună ziua,

Vă mulţumim că ne-aţi contactat.

În urma verificărilor efectuate, am constatat că aţi inserat scriptul trafic.ro în cadrul site-ului www.sorintata.ro.

De exemplu, puteţi consulta ultimii vizitatori ai site-ului dumneavoastră la pagina http://www.trafic.ro/statistici/sorintata.ro/vizitatori-timp-real

Pentru orice întrebări, feedback sau asistentă cu privire la serviciile trafic.ro, vă rugăm să ne contactaţi.

O zi frumoasă,

Echipa trafic.ro

Mda, ce să spun, bine că sunteţi voi deştepţi. M-am descurcat singur, mulţumesc.

Partea a doua

Mă pune naiba, după câtva timp, să schimb tema cu una mai rapidă. Toate plugin-urile au migrat frumos, Google Analytics s-a dus în slotul lui special dedicat, pun şi scriptul de la Trafic.ro în secţiunea pentru alte scripturi de monitorizare, dau refresh, nimic. Dispăruse cu desăvârşire. Editez footer.php, îl bag exact unde spuneau ei că tre’ să fie, nimic. Nadă. Nothing. Rien. Mă mai chinui o oră, mai încerc, mai citesc, mă mai dau cu curul de pământ încă o oră, zero rezultate.

Trimit din nou un e-mail la suportul tehnic de la Trafic.ro, aştept, nu se întâmplă nimic până seara.

Să-l ia naiba de blog şi de temă şi de trafic.ro şi de tot, mă duc să beau o bere.

Mă întâlnesc cu un amic (Falcao), ne uităm amândoi, rezolvăm problema, iuppy! Mai bem o bere de fericire, mă întorc dimineaţa, trece toată ziua, primesc răspuns de la trafic.ro:

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru email.

Am observat că script-ul trafic.ro este inserat corespunzător în paginile siteului dumneavoastră iar colectarea datelor de trafic se efectuează.

Pentru întrebări sau asistență cu privire la serviciile trafic.ro vă stăm la dispoziție.

Vă mulțumim,

Cu stimă,

Echipa trafic.ro

Mă băieţi, voi ori mă persiflaţi, ori vă bateţi joc de mine. Normal că merge acum, că l-am reparat singur! Doar nu vă aşteptaţi să stau după voi câte două zile, nu? De abia aştept să îmi expire abonamentul să renunţ la serviciile voastre că numai nervi îmi aduc. Aş fi renunţat de acum, dar vorba aia, sunt român şi „dacă tot am plătit”…

Trebuia să-l fi ascultat pe Zoso şi să nu pun scriptul de la început.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.