Povestea unei babe atât de zgârcite, că i-a dat Ryanair mâncare pe gratis!

Există sute de bancuri pe seama zgârceniei scoţienilor. Dacă le iei pe toate, le amesteci, le înmulţeşti cu 100 şi ridici numărul la puterea a treia, s-ar putea să te apropii de zgârcenia doamnei Vali, care a reuşit să obţină mâncare pe gratis de la cea mai zgârcită companie: Ryanair. Dar, să o luăm cu începutul:

Stăteam de vorbă cu doi prieteni foarte apropiaţi. Dintr-una în tr-alta, am ajuns la discuţii despre bani şi despre zgârcenie. Unul dintre ei, K, ne-a povestit următoarea întâmplare:

Cunosc o doamnă(N.A. babă) care a reuşit performanţa să obţină de mâncare pe gratis de la Ryanair.

Femeia călătorea mult. Toţi banii pe care îi strângea îi băga în bilete de avion. A călătorit babă în toată lumea; de la Londra până în Australia, de la New Yyork până în Papua Noua Guinee. A fost în Canada, Israel, Egipt sau Noua Zeelandă. Toată lumea, mă, peste tot a fost. A vizitat toate continentele, pun pariu că a pus piciorul şi în Atlantida.

Cum făcea femeia: îşi planifica din timp deplasările, alegea cele mai ieftine bilete, chiar dacă era nevoită să facă escale uriaşe.

Ca să economisească bani, vara cumpăra legume pentru un an întreg. Avea, fără să exagerez, trei lăzi frigorifice pline! Nu cumpăra niciodată pâine proaspătă, ca să nu mănânce mult, iar iarna murea de frig ca să nu plătească mult la căldură, înţelegi? Deci, baba, era atât de zgârcită, că nu îi cumpăra medicamente lu’ bărbată-său! Atât de zgârcită, că atunci când a murit bărbătă-său(probabil din lipsa medicamentelor), nu i-a sunat rudele şi l-a îngropat pe ascuns, ca să nu plătească telefonul! Mă, era de o zgârcenie halucinantă.

Şi, odată, pe un zbor Ryanair, s-a enervat că nu primeşte de mâncare. „Cum domnule, cum să nu îmi daţi de mâncare? Eu am plătit bilet, nu se poate să nu îmi daţi să mănânc! Este bătaie de joc, vă dau în judecată”!

A făcut un scandal monstru. Degeaba se chinuiau stewardesele să o potolească, ea nimic şi nimic. Şi dăi, şi urlă, şi vene unflate şi ochi bulbucaţi.

Nu putea să o convingă nimeni pe Tyrannosaurus rex că pe zborurile low-cost mâncarea se plăteşte. Până la urmă, probabil obosiţi să îi tot bage ochii la loc în orbite, echipajul a cedat şi i-au dat un sandwich nebunei.

Trist este că era sandwich-ul unei stewardese pe care şi-l făcuse de acasă. A rămas saraca fată nemâncată.


Tu ce poveşti cu zgârciţi ştii? Lasă-le în secţiunea de comentarii de mai jos.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.